Wednesday, 9 January 2013

tatkala talkin dibacakan...

Assalamualaikuuumm!
mne dy org2 semua?
hehe.. lmeny xupdate blog neh.. dah naik bekarat da neh.. hehe.. 
maklum la skarang ni tgah practical so jdual tu sntiasa xmengizinkan untuk update blog ni.
sepanjang tu mcm2 peristiwa yg terjadi.. jumaat yg lepas pkngah Yaya meninggal dunia.. kembali bertemu MAHA PENCIPTA.. alhamdulillah perginya d hari yg sgt2 lah baik..juga dalam keadaan yg tenang.. hurmmm... sedihnye lah aty ni, Allah je tahu.. no more org yg akan di jumpai bila balik dr pilah n nk pg pilah.. xsempat nak tunjuk gambar pakai jubah mahal tu.. tp apepon itu semua takdir Allah.. Yaya n family terima seadanya.. insyaAllah..

tidak sesaat pun diganjakkan saat kematian.. bila sampai detik dan ketikanya.. kita akan dijemput untuk kembali padaNYA.. semoga ketika itu kita dlm keadaan beriman n ikhlas dgan tkdir dn ketentuan yg dah pun dtentukan untuk kita.. dan kalau nak tau,,,, itulah hari pertama ak mendengar org membacakan talkin.. dan kalau nk tahu.. saat nma kita diseru..saat itulh kita akn tahu bahawa kita sebenarnya telah meninggal dunia.. berapa bykkah amalan yg kita bawa?? ckupkah untuk mnyelmatkn kita dri azab kubur??? 


takutnya rse dri..mmpukah aku mnjadi insan yg menantikan saat kematian dgn tenang??? marilah kita sma2 peringatkan diri... terutama diri ini..mmpukah tgn, kaki dn lidah mnjwab dgn baik??? Ya Allah kau jadiknlh kmi hambaMu yg beriman.. taat perintahMu.. masukknlh kmi ke dlm SyurgaMu.. lindungi kami dri azabMu.. semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Arwah.. smoga segala amal kebajikan semasa di dunia ini diterima Allah..amin Ya Allah.. Aminn..

No comments:

Post a Comment

Lets song Together :)